Thursday, July 17, 2008

8.ay kontrolumuz

Bu ayki doktor kontrolumuze yine Muge ile beraber gittik ama gecen ayki tecrubenin ardindan bu sefer bize onun esi eslik etti. Ve bu yolculuk oncekine gore oldukca iyiydi. Bir tek donuste Doruk'un kaka sancilari yuzunden biraz mola verdik ama bu sefer neyse ki cabuk toparlandik:) Doktor kontrolunde bir de guzel bir surprizle karsilastik Duru, Arinc ve Mert de oradaydi. Onlar kontrollerini biraz one cekince hos bir surpriz oldu cunku yaz sebebiyle Duru ile arayi cok acmistik.
Kontrolumuzde saglik yonunden hersey gayet iyi cikti. Ama kilo alimi ve boy biraz azdi. Doruk bu ay sadece 200gr almis ve 1 cm uzamis. Aslinda istahi gayet iyi ve doktor da yedigi miktari oldukca iyi buldu.Ama bogazinda hafif bir kizariklik cikti zaten epey bir zamandir hafif bir geniz tikanikligi vardi ki doktorla telefonla konusmustuk serum fizyolojik onermisti yine aynen serum fizyolojige devam dedi ilaclik bir durum yokmus ama mikrop kilo alimini etkilemis olabilir dedi bir de gunduzleri Doruk yemek aralarinda da emmeye devam ediyor ki bu da tikaniklik yapabilirmis. Bu yuzden gunduzleri sadece yemek ustune emmek serbest ama aksam yemegi sonrasi sabaha kadar diledigi kadar ki Doruk bu zamanlari gayet iyi degerlendiriyor:)
Bu ayin bir diger onemli tarafi artik belli basli yasaklarimiz haric hersey yiyebilecek olmamiz. Gerci doktor Doruk sebze corbasini sevdigi ve su an icin ona en faydali sey bu oldugundan yeni tatlara gecmek icin acele etmememiz gerektigini soyledi. Tum yeni tatlar yemek sonrasi:) Ben de elimden geldigince bu tatlari yemek sonralarina sakliyorum.
Kilo alimi disinda hersey iyi ciktigindan ve sagligi iyi oldugundan bunu fazla problem etmedim. Ama bu ayki artisin daha iyi olacagini umuyorum.

2 comments:

aybike said...

Merhabalar;
Blogunuzu yeni keşfettim.Gerçi bi kaç kez daha bakmıştım.Maşallah Doruk çok tatlı.Rabbim nazarlardan saklasın.Bende kilo konusunda takıntılı bi insanım.Ne yapsam çok hareketli olduğundan olmuyor.Geçen ay kilosunda gram fark yoktu.Neyse sağlıklı olsunlarda önemli olan bu.
sevgilerr..

doruk'un sayfası said...

Size de merhaba,
hosgeldiniz blogumuza gercekten de onemli olan saglikli olmalari ama yine de annelik iste insan kafayi takiyor:)
biz de hemen sizi ziyaret edecegiz
sevgiler