Wednesday, July 30, 2008

Doruk'ta bircok yenilik varrr


Doruk gercekten su ara hergun yeni birseyler yapiyor. En onemli gelismelerimizden biri hic kuskusuz Doruk'un baba demeye baslamasi. Yine bundan 3 gun once Doruk bir anda baba demeye basladi. Aslinda cok da bir anda olmadi. Epey bir suredir bab bab bob bobu tarzi seyler soyluyordu ama dolu dolu baba 3 gun once cikti. Isin en komik tarafi baba demeden onceki hazirlik fasli; once agzini buzuyor biraz o sekilde acip kapiyor bab ba ba gibi alistirmalar yaptiktan sonra bir basliyor yaklasik 5-6 kere baba baba diyor. Tabii Cenk bu duruma mest:) Su anda anlamini bilmeden soylese de biz bravo deyip, tekrar edip Cenk'i gosterdikce heyecanlanip tekrar tekrar soyluyor:)
Bir diger buyuk gelismemiz de bugun yasandi. Doruk kendince emeklemek icin cabalasa da cok da ugrasmiyor ben de onu zorlamiyorum. Ama 15 gundur ayaklarinin uzerine gayet iyi basiyordu. Ve bugun annemler giderken koltukta otururken ayaga kalkip bakmak istedi ben de onu kapi yonunde ayaga kaldirdim ve birden koltugun kenarina tutunup kendi basina ayakta durdu tabii hepimiz sok olduk cok uzun sureli olmasa da gayet iyi durdu. Daha sonra da 2-3 kere ayni sekilde ayakta kendi basina durmayi basardi. Kim bilir belki de hic emeklemden yurur gider Doruk bey belli mi olur:)
Resim bugune ait degil ama konuya en yakin resim buydu:) en kisa zamanda Doruk'un kendi basina ayakta durusunu resimleyecegim

7 comments:

Nurdan Gencturk said...

Ne komik, Zeyno'da aynı şeyi yapıyor. Bir süre ses çıkarmadan, sadece dudaklarını açıp kapayarak "ba-ba" diyor, ses arkadan geliyor :))
Bu arada Zeyno önce sıraladı, yani koltuktan tutunarak yürümeye başladı, sonra emekledi. Belki sizde de öyle olur. Ya da Dorukcuk hiç emeklemez. Zaman gösterecek...
sevgiler,
Nurdan

ela selin said...

maasallah ne kadar büyümüs doruk son zamanlarda. emeklemeyen cocuklar daha cabuk yürüyorlar. ben mesela 11 aylik yürümeye baslamisim emeklemeden. benim kiz 13 aylik oldu, cok güzel emekliyor ama yürümesine daha en asagi 2-3 hafta var:))
doruk bey'in yüz hatlari filan bebeklikten cocukluga gectigini gösteriyor artik...
sevgiler

siyap said...

maşallah ya neler olmuş biz yokken.önce dişler hayırlı olsun,sonra "baba",sonra da ayakta durması...
doruk bence depo edip bir anda çıkarıyor tüm marifetlerini...bence birden de yürüyebilir hiç belli olmaz bu minişlerin işleri...
öpüyoruz,sevgileeer...

karpuzzz said...

cenk mest tabi di mi???ay ama hakediyo babalarin en guleryuzlusu canim benim..ikinci kelimesi de raki olursa tamam artik adali deriz:))

doruk'un sayfası said...

nurdancim gercekten de baba kelimesinden daha hosuma gidiyor o yuz ifadesi yalniz her kelime oncesi boyle antreman yapacaklarsa isleri zor:)
yurume olayini ben de cok merak ediyorum ama dedigin gibi herhalde once yuruyup sonra emekleyecek bakalim

doruk'un sayfası said...

aslinda genelde herkes bu yurume olayi icin anne baba ne zaman yurumusse o zaman diyor selin belki de babasina ceker :)

doruk'un sayfası said...

evet serapcim siz tasinirken baya bir yenilik yasadik arayi bir daha bu kadar acmayin sizin de yeni eviniz hayirli olsun